Година толерантності

Озирнись на свій вчинок

До Міжнародного дня толерантності, що відзначається 16-го листопада працівники бібліотеки провели годину толерантності «Озирнись на свій вчинок» учням 3- 4 класів ЗОШ № 30. Юні читайлики  розглянули поняття «толерантність», які значення воно має в українській мові та в мовах різних народів світу. 

Усе навколо схоже і водночас різне: будинки, автівки на дорогах, дитячі майданчики, іграшки, такі неповторні різно-однакові дерева, квіточки й травинки… Ми завжди можемо відрізнити один від одного милих домашніх пухнатистиків і навіть, якщо уважно приглянемось, рибок в акваріумі, бо ж у кожної свій “характер”, свої особливості. 

Що вже говорити про людей — у кожного своя родзинка, неповторна яскрава індивідуальність. Коли такі різні особистості живуть поряд, то часом виникають непорозуміння, а то й конфлікти, тож ми маємо розуміти та поважати бажання кожного, вчитися бережно ставитися до інших. 

Присутні прийняли участь у грі «На якого казкового героя я схожий», спробували скласти пам’ятку «Мої найкращі риси» та створили квітку толерантності. Також учням запропонували книжечки про дружбу, гарні вчинки, ввічливість. 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу