МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ

2 квітня в світі відзначається Міжнародний день дитячої книги. Відзначається щорічно в день народження датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена.
Дитяча література – явище недавнього походження, з’явилась, коли винайшли друкарський верстат. Серед перших видань були байки Езопа. В 1658 році чеський священник і педагог Ян Коменський опублікував першу книгу для дітей «Світ чуттєвих речей в картинках» – підручник латинською мовою з гравюрами. Тоді ж з’явилась і збірка казок «Казки матусі Гусині» (1697) Шарля Перро, якого вважають першим казкарем.
З того часу дитяча література швидко розвивається. Дитячі книги вбирають в себе цілий світ; все цікаве, що буває на світі, рано чи пізно потрапляє до них. Книги живуть вічно. Це безперечний факт для тих, хто любить читати, відкриваючи кожен день щось нове, збагачуючи свій інтелект яскравими барвами, новими ідеями і прописними істинами.
В бібліотеці-філіалі №13 учні ЗОШ №30 2 класів разом з Лисичкою та Паном Коцьким мандрували українськими народними казками , казками різних народів. На дітлахів чекали казкові вікторини, загадки, книжкова викладка «Казкова мозаїка».


Любі наші маленькі читайлики! Шановні батьки!
Запрошуємо Вас до бібліотеки, де на вас чекає нескінченне різноманіття дитячих книг! Мрійте, читайте і життя стане яскравішим!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу