ПОЛУНИЦЯ - КОРОЛЕВА ЯГІД


 Полуниця – улюблені ласощі дітей і дорослих! Вона однією з перших з’являється на наших грядках, щоб дарувати свій неперевершений смак та користь. Точного місця появи смачної ягоди назвати садівники  не можуть. Хтось каже, що з'явилася вона в Голландії в 18 столітті, а хтось стверджує, що її привезли до Європи ще в часи Середньовіччя. Екзотичну в ті часи ягоду надіслав своєму королю вірнопідданий французький офіцер з далекого Чилі. Монарх Франції та інші найясніші особи прийшли в невимовний захват від чудового аромату стиглих ягід, і полуниця отримала статус королівської ягоди. Згодом перед полуничним спокусою не встояли і манірні англійці, а через 200 років вона влаштувалася і в Данії, і в Голландії, і в  УКРАЇНІ.

Вибирати потрібно суху, цілу ягоду. В ідеалі ще й із зеленою шапочкою. Глибокий бордовий колір свідчить про стиглість полуниці й насичений смак. Але щоб уберегти себе від підфарбованого продукту, обов’язково понюхайте ягоди. Натуральному продукту властивий приємний сильний аромат.
Пропонуємо вашій увазі книгу Йоанни Яґелло «Тирамісу з полуницями» українською мовою від видавництва «Урбіно»!  Життя юної Лінки біжить повним ходом: нарешті збулася мрія — юна героїня завела блог. Стільки всього відбувається навколо! Але за буднями ліцею та романтичними зустрічами, Лінка стала мало часу приділяти кращим друзям та родині ... У книзі «Тирамісу з полуницями» героїні доведеться дізнатися багато нового про близьких людей та надолужити згаяний час.
Йоанна Яґелло — польська письменниця і журналістка, багато пише для дітей та підлітків. Вивчала англійську філологію у Варшавському університеті. Працювала вчителькою, перекладачкою та редакторкою підручників англійської мови, але душа Йоанни вимагала творчої реалізації. Так з'явилися перші твори — збірка віршів і молодіжний роман «Кава з кардамоном». Книга «Кава з кардамоном» Йоанни Яґелло була номінована на книгу року польським IBBY. Українською мовою також були перекладені романи «Кава з кардамоном» і «Шоколад із чилі», які з'явилися завдяки перекладу Божени Антоняк.
 «Тирамісу з полуницями» — третя книга про Халіну Барську, з якою читачі вже могли бути знайомі за романами «Кава з кардамоном» і «Шоколад Із чилі». Це щира та добра історія про те, як важливо помічати дрібниці та прислухатися до рідних і друзів. Книжка «Тирамісу з полуницями» отримала численні позитивні відгуки від юних читачів та критиків.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу