Провідник у світ дитинства

                                         
                                                                            Джерело

30 січня 1930 року у місті Бердичеві народився Всеволод Нестайко, якому судилося стати одним із найпопулярніших у світі дитячих письменників. За 55 років літературної діяльності він написав більше 30 повістей, романів і збірок оповідань, частина яких увійшла до золотого фонду дитячої літератури України.

Найвідомішими книгами Всеволода Нестайка стали підліткова трилогія «Тореадори з Васюківки», казкова казки про Країну Сонячних Зайчиків», оповідання «Одиниця з обманом», «П'ятірка з хвостиком», «Загадка старого клоуна», «Чудеса в Гарбузянах» та багато інших. 1979-го року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого Почесного списку Г.-Х. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

Помер Всеволод Нестайко 16 серпня 2014 року. Похований у Києві на Байковому кладовищі. На похорон сотні киян взяли із собою дзеркальця, щоб провести улюбленого письменника сонячними зайчиками.



Книга «Тореадори з Васюківки»  розповідає про шкільні роки двох нерозлучних друзів, Яви та Павлуші, які пристрасно бажають прославитися на весь світ. Цикл оповідань включає у себе три невеликі повісті, які раніше видавалися незалежно одна від одної і не пов’язані спільним сюжетом, тільки персонажами. Історія починається з відчайдушного інженерного проекту хлопців — спорудження гілки метрополітену під сільським свинарником. У результаті 50-кілограмова свиня провалюється у безодню «інженерного проекту» Яви і Павлуші.

У книзі  українською мовою багато простих, але веселих та інтригуючих історій. Взяти, приміром, кориду хлопців з сільською коровою Контрибуцією, будівництво підводного човна або хитромудрий план з пошуку іноземних шпигунів зі свого села. При цьому в основі усіх творів знаходиться проста ідея — дружба і готовність прийти на допомогу людині, яка цього потребує.

Книга Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки» хоч і створювалася з розрахунком на дитячу та юнацьку аудиторію, але будь-яка доросла людина, ознайомившись зі змістом пригодницьких історій, прийде у захват і зарядиться відмінним настроєм.

Познайомтеся з творчими, яскравими і самобутніми персонажами цієї пригодницької історії.

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу